İZMİR KENT HABER/İlayda ERDOĞAN- İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü gelen ihbar üzerine harekete geçti. Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde hafriyat ve evsel atıkların dökümü yapıldığı tespit edildi. Halk sağlığını tehlikeye atmasından ve görüntü kirliliğinden kaynaklı Çevre Kanunu'na istinaden Gaziemir Belediyesi'ne 1 milyon 869 bin TL idari para cezası uygulandı.
Gözetim eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı. Atıkların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahaya taşınma çalışmalarına başlandı. Konuyla ilgili T.C Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklamada bulundu.
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklama:
Bakanlığımız İzmir İl Müdürlüğü ekipleri; gelen bir ihbar üzerine yaptığı denetimde, Gaziemir Atıfbey Mahallesi’ndeki boş bir alanda hafriyat ve evsel nitelikli atıkların vahşi depolama yapıldığını tespit etti.
Bu kapsamda Çevre Kanunu'na istinaden Gaziemir Belediyesine 1 milyon 869 bin TL idari ceza uygulandı.
Ekiplerimiz gözetiminde alanın temizlenerek Büyükşehir Belediyesine ait sahaya kaldırılması çalışması başlatıldı.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yorumlar
Kalan Karakter: