2 Temmuz 1993 günü Sivas’da yaşanan vahşetle ilgili olarak Yılmaz Mızrak’ın hazırlayıp uyguladığı programda;ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şube Başkanı Binali Odabaş’ın yaptığı konuşmaların ardından; Hüseyin Yurttaş, Madımak Katliamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. ADD Foça Şubesi Şiir Korosu, katliamda can veren şairlerin şiirlerinden örnekler sundu. Hayrullah Dağ bağlamasıyla şiirlere eşlik etti. Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi ekibi semah döndü
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz konuşmasında; ‘‘26 sene geçmesine karşın, acımız ilk günkü gibi duruyor.Adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz. Bu bizler için, sizler için, ötekileştirmeden yaşayan bütün insanlar için çok önemli. Bu programa katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.
Mukaddes Yarba’nın sunuculuğunu yaptığı anma programın ADD Foça Şubesi Şiir Korosunda; Ayla Aksoy, Erkan Barışık, Sevhan Beğendi, Cem Eden, Süel Öztürk, Yılmaz Mızrak ve komuta masasında Hakan Ararat görev aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: