FOÇA'DA BALIKÇILIK ÇALIŞTAYI
Foça’da küçük ölçekli ticari ve amatör balıkçılığın etkileşimi ve balıkçılık sırasında karşılaşılan sorunların gündeme getirilmesi, sorunlara çözüm üretilmesi için konunun tüm paydaşları bir araya geldi. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nın düzenlediği “Küçük Ölçekli Ticari ve Amatör Balıkçılık Etkileşimi Çalıştayı”nda sürdürülebilir balıkçılık için ortak dil oluşturulması ve kurumlar arası işbirliğinin önemi vurgulandı.
Yayınlanma :
25.01.2020 11:43
Güncelleme :
25.01.2020 13:14


Çalıştay açılışında konuşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Denize âşık insanların, denize zarar vermemeleri gerektiğini ve deniz habitatına zarar verecek, denizlerimizi kirletecek olanlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde balıkçılığa büyük emek veren, çalışkan insanlarımız var. Balıkçı dostlarımızın, Foça gibi hayatını balıkçılıktan kazanan bir ilçede, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için her zaman dikkatli davranmalarını ve hata yapan arkadaşlarını uyarmalarını rica ediyorum’’dedi.
22 Ocak 2020 Çarşamba günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Çalıştay’da; Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Dairesi Başkanı Melih Er tarafından “Türkiye’de Ticari ve Amatör Balıkçılık Yönetimi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Vahdet Ünal tarafından “Küçük ölçekli ticari ve amatör balıkçılık nedir, ne değildir?”, Sualtı Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi N.Ozan Veryeri tarafından “Sorumlu Amatör Balıkçılık”, SÜR-KOOP Genel Başkanı Ramazan Özkaya ve Foça Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin tarafından “Amatör Balıkçığın Küçük Ölçekli Balıkçılığa Etkileri”, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Üyesi F.Burak Kalaç ve Foça Turizm Derneği ve Kuzey Ege Ticari Yat Kooperatifi Başkanı Umut Tutar tarafından “Küçük Ölçekli Balıkçılığın Amatör Balıkçılığa Etkileri” içerikli sunumlar yapıldı. Paneller kapsamında çözüm önerileri tartışıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: