Erkek hastalara kadınlık hormanlarıyla bağışıklık
Yapılan araştırmalarda dünya genelinde Covid-19 nedeniyle hastalanan erkeklerin sayısının kadınlara göre daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. İşte bundan yola çıkan bilim insanları koronavirüs tedavisi için yeni bir tedavi yöntemi uyguluyor.
Yayınlanma :
28.04.2020 20:01
Güncelleme :
28.04.2020 20:01


Çin, İtalya, ABD gibi bulunduğu kıtada virüsün merkezi haline gelen ülkelerde yapılan araştırmalar, kadınların erkeklere kıyasla hastalığı daha az ağır geçirdiğini, hayatta kalma olasılığının ise daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.
New York Times'ta yer alan habere göre, bundan yola çıkan bilim insanları, erkeklere kadınlık hormonları vermenin Covid-19'a karşı mücadelede etkili olup olamayacağını araştırmaya başladı.
Gazetede yer alan habere göre, ABD'deki üç hastane bu araştırma içi seçildi. Erkek koronavirüs hastalarına bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için kadın cinsiyet hormonları olan östrojen veya progesteron veriliyor.
Renissance Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Dr. Sharon Nachman, araştırmaya geçen hafta başladıklarını ve ön sonuçları birkaç ay içinde beklediklerini ifade etti.
Çalışmanın başındaki Cedars-Sinai Hastanesi yoğun bakım doktoru Sara Ghandehari, söz konusu iki hormonun seviyesinin yüksek olduğu hamile kadınların hastalığı hafif geçirme eğilimi gösteriklerini belirterek "kadın olmanın, hamile olmanın koruyucu bir özelliği var. Bu da bizi hormonlar üzerine düşünmeye itti" diyerek fikrin nasıl ortaya çıktığını açıkladı.
Ancak bazı bilim insanları umulan 'sihirli değnek' etkisinin bu yöntem olmadığını ifade ediyor.
Kesin sonuçlar için ise birkaç ay sonraki ön sonuçlar bekleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: