EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu’ndan birlik mesajı
Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği içerisinde en yoğun katılımlı ve heyecanlı geçen genel kurul sonrasında Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İbrahim Alimoğlu seçim sonrasındaki ilk mesajında sektöre birlik çağrısında bulundu.
Yayınlanma :
10.05.2022 11:13
Güncelleme :
10.05.2022 11:13


Genel kurul sonrasında mazbatasını alarak, EMİB Başkanlığı’nı devralan İbrahim Alimoğlu, “Genel kurul sürecinde, seçim stresiyle sarf ettiğimiz sözler her iki adaya da gönül veren meslektaşlarımız arasında üzüntüye yol açmış olabilir. Bu üzüntülerin kırgınlığa dönüşmesine izin veremeyiz. Gün yaraları sarma, hep birlikte madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için çalışma vakti. Hep birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin yeni dönem ikinci yönetim kurulu toplantısını 24 Haziran 2022 tarihinde doğal taşın başkenti Afyonkarahisar’da yapacaklarını anlatan Alimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’da EMİB Yönetim Kurulu Toplantısı yanında tüm üyelerimizle bir araya geleceğimiz, madencilik sektörünün gündemindeki konuları tartışacağımız bir istişare toplantısı yapacağız. EMİB’i önümüzdeki 4 yıl ortak akılla yöneteceğiz, seçim öncesinde de söylediğim gibi bugün bin 200 üyesi olan, önümüzdeki 4 yılda sayılarının 2 bine ulaşmasını hedeflediğimiz EMİB’e orkestra şefliği yapma çabası içinde olacağım.”
Türkiye’nin üretim ve ihracata dayalı büyüme modelini benimsediğini vurgulayan EMİB Başkanı Alimoğlu, “Sürdürülebilir ve çevreci madencilik yapmak için sektörün ihtiyacı olan Maden Kanunu çıkması için çalışacağız. Madencilik sektöründe bürokrasinin azalması için Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulması için Ankara nezdinde girişimlerde bulunacağız. Hayatımızın her alanında madenlerin vazgeçilmez olduğunu ortaya koyduğumuz “Hayatımız Maden Çalıştayı”nın 5.’sini Afyonkarahisar’da düzenleyeceğiz. Doğal taş ihracatında işlenmiş ürün ihracatının payını Türkiye’de yüzde 75'e, Ege’de yüzde 90’a çıkarmak için Amorf Doğal Taş Tasarım Yarışmasını uluslararası boyuta taşıyacağız. Türk madenlerinin dünyaya tanıtılması ve pazarlanması için metaverse’de projeler hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: