Ege Üniversitesi’nden Türkiye’ye Bir İlk Daha
Türkiye’de ve dünyada özellikle tıp alanında birçok ilke imza atan Ege Üniversitesi’nde, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Afet Tıbbı Anabilim Dalı altında, “Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri ve Afet Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı” açıldı. Çok disiplinli bir yapı ile kurulan programda, Tıp Fakültesi başta olmak üzere, Mühendislik, Hemşirelik, İletişim, Edebiyat ve Fen Fakültelerinden öğretim üyeleri yer alacak.
Yayınlanma :
14.01.2020 09:30
Güncelleme :
14.01.2020 09:30


ALANA YÖNELİK ÖĞRETİM ELEMANI YETİŞTİRİLECEK
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi ise “Afetlerde hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin sunulması, özellikle de afetten sonraki ilk 24-48 saatlik dönemde hayati önem taşımakta, yaşamda kalmada belirleyici olmaktadır. Programda hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve afet yönetimi ile ilgili entegre bilimsel çalışmalar yaparak, projeler geliştireceğiz. Dünyada, kamu sektörüne ait en büyük hastane öncesi acil sağlık sistemine (112 Acil Sağlık Hizmetleri) sahip ülkemizde, alanda oluşan bilgi ve tecrübe birikiminin akademiye aktarılmasını sağlayarak, bilimsel bilgiye dönüştürmek ve tüm dünyada hızlı bir gelişim sürecinde olan hastane öncesi acil sağlık bilim alanında ülkemizin rekabet edebilirliğini artırmak istiyoruz. Ülkemiz, doğal ve teknolojik afetler konusunda önemli riskler barındırıyor. Programda ülkemiz afet risklerinin yönetilmesi ve hazırlık çalışmalarının yapılabilmesi adına, akademik çalışmalar yapacağız. Ülkemizin bulunduğu coğrafi bölgede son yıllarda yaşanan gelişmeler sonucu, kimyasal, biyolojik ve radyasyon/nükleer (KBRN) saldırı riski arttı. Programda bu alana yönelik akademik çalışmalar yaparak projeler geliştireceğiz. Üniversitelerimizin sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarında yaklaşık 140 adet ‘İlk ve Acil Yardım (Paramedik)’ programı bulunuyor. Bu programların en büyük sıkıntılarından biri alana yönelik yetişmiş öğretim elemanı eksikliği. Açılacak olan yüksek lisans programı ile bu alanda öğretim elemanı olarak görev yapan ya da yapmak isteyenlerin eğitim ihtiyacının karşılanmasını hedefliyoruz. Programda, ülkemizde büyük eksikliği bulunan, toplumun afetlerle ilgili bilinçlendirilmesine yönelik akademik çalışmalar yapılacak” diye konuştu.
“Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri ve Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren tezli yüksek lisans öğrencisi alınmaya başlanacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: