EGE’NİN SULARINA ELEKTRONİK TAKİP
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İzmir, Manisa ve Uşak’ın su kullanımı takip edebilmek için “Online Sisteme” geçti. 67 ayrı noktada anlık ölçüm yapan “Debimetre Online ölçüm Sistemi” ile suyun etkin kullanımı hedefleniyor.
Yayınlanma :
18.09.2019 13:35
Güncelleme :
18.09.2019 13:35


Proje için özel bir yazılım kullanıldığını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, “Debimetre Online Ölçüm Sistemi” ile suyun daha etkin kullanımını hedeflediklerini söyledi.
67 ayrı noktada ölçüm yapılıyor
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki İzmir Manisa ve Uşak’ta 67 ayrı nokta ölçüm sensörleri yerleştirdik. Ve özel olarak geliştirilen yazılım ile bu sensörlerden verileri anlık olarak takip ediyoruz. Şu anda hangi bölgeye ne kadar su veriyoruz; dakika dakika takip edebiliyoruz” dedi.
Su daha etkin kullanılacak
Proje sayesinde su politikalarının daha doğru şekilde oluşturulabileceğini belirtenEker, “ Suyun önemi dünyada her geçen gün daha da artıyor. Suyumuzu doğru zamanda, doğru şekilde ve tasarruf ederek kullanmalıyız. Vahşi sulamayı bir an önce terk ederek, damla sulamaya yönelmeliyiz. Bu sistem sayesinde su politikalarını daha doğru şekilde belirleyebileceğiz” diye konuştu.
Online Debimetre Ölçüm Sistemi Balçova İçme Suyu Barajı, Seferihisar Barajı Sulaması, Kavaklıdere Barajı Sulaması, Ürkmez Barajı Sulaması, Zeytinova Barajı Sulaması, Aktaş Barajı Sulaması, Beydağ Barajı Sulaması, Bademli Barajı Sulaması, Ataköy Göleti Sulaması, Özdere Barajı Sulaması, Savanda Barajı Sulaması, Tahtalı İçmesuyu Barajı, Gördes İçmesuyu Barajı ve Sulaması, Buldan Barajı Sulaması, Bağyolu Barajı Sulaması, Çatıca Barajı Sulaması, Sevişler Barajı Sulaması, Avşar Barajı Sulaması, Adala Regülatörü Alaşehir Sulaması, Ahmetli Sulaması, Turgutlu Sulaması, Sarıkız – Mesir Sulaması, Gediz Sulaması, Türkeli Sulaması, Bağlararası Sulaması,Yortanlı Barajı Sulaması, Çaltıkoru Barajı Sulaması, Güzelhisar Sanayi Suyu ve Sulaması, Alaçatı Barajı Sulaması, Karakızlar Barajı Sulaması, Menemen Sulaması, Kestel Sulaması projelerinde kullanılıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: