Ege’de Minikler Robot Tasarlayacak
Çocukların sömestr tatilini eğitici ve eğlenceli bir şekilde geçirmesini sağlamak amacıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) koordinatörlüğünde çeşitli eğitimler düzenlenecek.
Yayınlanma :
21.01.2019 13:13
Güncelleme :
21.01.2019 13:13


Çocuklarda problem çözme becerisini, sistematik ve eleştirel düşünceyi ve takım çalışmasını geliştirmeyi amaçlayan programda öğrenciler, 2-4 kişilik gruplar halinde yüz yüze eğitim görecek.Eğitim süresince öğrenciler, Lego Boost setini kullanarak bir robot oluşturacak.Öğrenciler temel komutları örneklerle uygulayarak öğrenecek ve robot üzerindeki sensörleri kullanarak kendilerine verilen görevi gerçekleştirecekler.
28 Ocak - 01 Şubat tarihleri arasında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan programa 8-12 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek. Herhangi bir ön koşulun aranmadığı programın kontenjanı 15 kişiden oluşacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: