Dokuz Eylül Üniversitesi’nde duygulu “Hocalı’yı Anma Programı”…
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde“Hocalı’yı Anma Programı” gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
01.03.2019 14:58
Güncelleme :
01.03.2019 14:58


Anma Programı; Saygı Duruşu, İstiklal Marşımız ve Azerbaycan Milli Marşının okunması ile başladı. Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Daş, açılış konuşmasında 27 yıl önce yapılan bu insanlık dışı katliamın unutulmaması gerektiğini ve Azerbaycanlı kardeşlerimizle bugün bu acıyı paylaştığını vurguladı.
Anma programına katılan Azerbaycan Diaspora Başkanlığı’nın Türkiye’den sorumlu temsilcisi Samir İbadov, açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde düzenlenen” Hocalı’yı Anma Programı”ndan dolayı, Azerbaycan Diaspora Başkanı FuadMuradov’un adından, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Daş’a, Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan vekili Prof. Dr. GülmiraKuruoğlu’na teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından “Büyük Cinayet: Hocalı Katliamı” belgeseli izlendi. Büyük ilgiyle izlenen belgeselin ardından, DEÜ Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan vekili Prof. Dr. GülmiraKuruoğlu’nun moderatörlüğünde “26 Şubat 1992 Hocalı Katliamı” Paneli gerçekleştirildi.Panelde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Uludağ “Azerbaycan – Ermenistan Münakaşasının Tarihsel Süreci”, Dr. Haktan Birsel “Dağlık Karabağ Sorunu Kapsamında Hocalı Katliamı” ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ülviyye Aydın “Hocalı Katliamının Uluslararası Hukuktaki Yeri” konularında yaptıkları konuşmalarda, Hocalı’da gerçekleşen katliamın tarihsel, uluslararası ve hukuksal boyutunu ortaya koydular.
Vüsale Hanımın muhteşem oyunu salonda duygulu anlar yaşandı.
Anma Programının devamında, tiyatro oyuncusu VüsaleGülmemmedova Gürler’in ve DEÜ Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı “YOL AYRIMINDA” tiyatro oyunu sergilendi. Oldukça etkileyici ve duygusal olan bu oyunda, Hocalı’da yaşamış ve esir düşmüş, gözünün önünde çocuğu yakılmış, işkenceler görmüş bir kadının hikâyesi anlatılmaktadır. Vüsale Hanımın muhteşem oyunu salonda duygulu anlar yaşandı.
Anma Programının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fuayesinde “Azerbaycan, Karabağ, Hocalı” adlı Fotoğraf Sergi açılışı yapıldı. Sergi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: