DOKTORU DARP EDENLERE SUÇ DUYURUSU
Bornova ilçesindeki bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'nu darbettikleri iddia edilen 4 şüpheli hakkında İl Sağlık Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.
Yayınlanma :
01.04.2019 16:52
Güncelleme :
01.04.2019 16:52


Salnur, Bornova ilçesi Mevlana Mahallesi’ndeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde geçen cuma günü hasta yakını 4 kişinin saldırısına uğrayan doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Olayda camları kırılan aile sağlığı merkezinde incelemede bulunan Salnur, yaşananlarla ilgili Yoğurtçuoğlu’ndan bilgi aldı.
Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti her zaman kınadıklarını söyledi.
Üzücü olaya müdahil olduklarını ve konuyu takip edeceklerini vurgulayan Salnur, “Hukukçularımız da takip ediyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Aile hekimimize yapılan saldırıyla ilgili emniyet müdürümüz ve savcımızla da görüştük. Onlar da konuyu yakından takip ediyor.” diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının her zaman hastalarının yanında olduğunu vurgulayan Salnur, şiddet konularının ise toplumu üzdüğünü ifade etti.
ARAYA GİRENLER DE DARP EDİLDİ
Doktor Yoğurtçuoğlu ise saldırıda burnunun kırıldığını ifade etti.
Bacağında da darp izlerinin olduğunu vurgulayan Yoğurtçuoğlu, “İyileşme aşamasındayım ama yaşadıklarım psikolojimi etkiledi. O sırada eşim de yanımdaydı. Araya girmeye çalışan vatandaşların darbedilmesi beni daha çok üzdü. Umarım bana yapılan saldırı doktorlara yapılan son şiddet olur.” şeklinde konuştu.
İzmir Tabip Odası tarafından bazı meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla aile sağlığı merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.
“BİR AN ÖNCE YASA ÇIKMALI”
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman da “Sağlık Bakanlığı, TTB ile birlikte çalışmaya başlamalıdır. Yakın zamanda yapılan yasal düzenlemelerin yetersiz olduğu artık meydandadır. Birliğimizin önerdiği doğrultuda etkili bir sağlıkta şiddeti önleme yasası bir an önce çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Yoğurtçuoğlu’na yapılan saldırı aile sağlığı merkezinin karşısında bulunan bir iş yerine ait güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Görüntülerde sağlık merkezine kamyonetle gelen B.K’nin kocası M.K ve arkadaşlarının doktor Yoğurtçuoğlu’na bina dışında sopalarla saldırmaları yer alıyor.
OLAY…
İddiaya göre, Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde 29 Mart’ta, doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, hasta kocası için ilaç yazdırmak isteyen B.K. adlı kadının bu teklifini kabul etmemişti.
Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.K’nin kocası M.K. ve yanındakiler, Yoğurtçuoğlu ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk’ü darbetmiş, olay sonrası 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.
AA/DHA
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: