DİSK, BAŞKAN SOYER'İ ZİYARET ETTİ
DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek ziyaretinde bulundu.
Yayınlanma :
01.07.2020 15:38
Güncelleme :
01.07.2020 15:38


Başkan Soyer’e sosyal medya ve yandaş medya üzerinden yapılan saldırıları kınadıklarını belirten DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener “DİSK ailesi olarak sizin yanınızdayız. Asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi. Emekten, onurdan, insandan, hayattan, iyiden, doğrudan ve güzelden yana olduklarını belirten Başkan Soyer ise “Bunun önünde hiçbir güç duramaz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yürütülen iftara kampanyasına karşı DİSK’ten destek geldi. DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, “Tunç Soyer yoldaşımızdır, yalnız değildir. DİSK ailesi milyonlarla birlikte onun arkasındadır” dedi. DİSK Genel İş’in İzmir şubelerinin yönetim kurulu üyeleri, temsilciler ve sendika üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sürpriz ziyarete DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da programa eşlik etti.
Başkan Soyer yalnız değildir
Sendika olarak emek mücadelesi verdiklerini, bir diğer misyonlarının demokrasi mücadelesi olduğunu söyleyen DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, “Başkanımıza inanılmaz bir saldırı var. Ankara’dan izliyoruz. DİSK’in demokrasi mücadelesi yolcuğunda ona yoldaşlık yapan, omuz veren kim olursa olsun bizim başımızın tacıdır. İzmir’in göbeğinden aktrollere sesleniyorum: Tunç Soyer yoldaşımızdır, yalnız değildir. Sonuna kadar hangi boyuta giderse gitsin bu aile iki yüz binle, üç yüz binle, milyonlarla birlikte Tunç Soyer’in arkasındadır” dedi.
Dosta düşmana göstereceğiz
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise İzmir’de 53 bin üyelerinin bulunduğunu ve bu üyelerin aileleriyle birlikte Başkan Soyer’i asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Sarı, Başkan Soyer’e hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Aşkla İzmir diye çıktığınız yolda dünden bugüne, bugünden yarına asla yalnız yürümeyeceksiniz. Daha çok saldıracaklar ama biz daha çok sahipleneceğiz. Parçalamak isteyecekler ama parçalanmayacağız. Aynı çeliğe su verilmiş gibi sımsıkı daha güçlü, kırılmaz bükülmez olduğumuzu dosta düşmana göstereceğiz. O gün geldiğinde özgürlük, demokrasi, laiklik barış şarkılarını hep birlikte alanlarda, meydanlarda, başka bir tarım mümkün diyenlerle söyleyeceğiz.”
Haksızlıklara karşı birlikte dimdik duracağız
DİSK Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ise emek ve demokrasi mücadelesi verdiklerini ve bu iki özelliğin kendilerini diğer sendikalardan ayırdığına dikkat çekti. Şanlı; “Büyükşehir Belediyesi’ne ve onu yöneten belediye başkanımıza karşı olabilecek tüm saldırılara, bütün olumsuzluklara, İzmir’i kitleme adına, çalıştırmama adına yapacakları haksızlık ve hukuksuzluklara karşı Genel İş ailesi olarak sonuna kadar dimdik duracağız” dedi.
DİSK Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ise “AKP iktidarının 18 yıldan beri kurduğu ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı, ötekileştirici dili çok kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaşadık. Aktroller tarafından yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” şeklinde konuştu.
“Siz de asla yalnız yürümeyeceksiniz”
DİSK’in sürpriz ziyaretinden mutluluk duyduğunu, bu ziyaretin kendisine güç, enerji ve moral verdiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Siz diyorsunuz ya 'asla yalnız yürümeyeceksiniz' diye. Bu 53 bin ailenin ferdi de hiçbir zaman asla yalnız yürümeyecek. Ben de her birinizin sonuna kadar yanındayım. Emek ve bilimden yanayız. Tabi ki yoldaşız, tabi ki birbirimizin yanında olacağız. Elbette birbirimize sahip çıkacağız. En kolay bizi yere gömeceklerini düşünüyorlar. Biz tohumuz; gömüldükçe daha çok çıkarız. Çünkü biz emekten, onurdan, insandan, hayattan, iyiden, doğrudan, güzelden yanayız. Bunun önünde hiçbir güç duramaz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: