DEÜ yenilenmeye devam ediyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yenilenen birimlerin açılışını gerçekleştiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Siz değerli mensuplarımızdan gelen, başarı odaklı, hasta memnuniyeti odaklı, kurumsal fayda, ülkemiz ve insanlığın lehine olan her türlü konuda biz imkanları zorlarız. Yeter ki sizden bir öneri gelsin, sizdeki gönüllülüğü ve azmi görelim. Yönetim olarak bize düşen de gerekli desteği sonuna kadar vermektir” dedi.
Yayınlanma :
08.01.2020 10:12
Güncelleme :
08.01.2020 10:19


38 GÜNDEN 1 GÜNE
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur BilkayGörken, yenilenen tedavi ünitesi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de kamu hastanelerinde ilk olarak, görüntü eşliğindeki sistemlerle (IGRT), Volümetrik Ark (VMAT), stereotaksi tedavileri (SRC, SRT, SBRT), solunum ayarlı tedavileri ile 3 ve 4 boyutlu eksternal radyoterapi ve üç boyutlu brakiterapi (3BBRT) tedavileri gerçekleştiren birim olduklarını belirten Görken, “Türkiye’de bu cihaza sahip olan üniversite hastaneleri arasında ikinci, Ege Bölgesinde ise tek kurumuz. Volümetrik Ark (VMAT) tedavisi yapabiliyoruz. İstediğimiz yerde dozu yükseltip düşürebiliyoruz. Böylece tümöre çok yüksek doz verirken normal dokuyu çok iyi koruyoruz. Radyo cerrahi ile tümör hücrelerini öldürüyoruz. Erken evre tümörlerde ve 5 cm altı metastatik tümörlerde tamamen cerrahinin yerini alabiliyoruz. Normalde 35 ila 38 gün olan tedavi süresini 5 güne hatta 1 güne düşürebiliyoruz. Dünyada önde gelen kliniklerden biriyiz. Ayda ortalama 45 hasta alıyoruz” ifadelerini kullandı.
KAPLICA TEDAVİSİ
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem El ise teknolojinin değişimi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanının da gelişimine devam ettiğini belirterek, “İnsan hayatının uzamasıyla ve gelişen teknoloji ile birlikte çok fazla alanda hizmet verebilmekteyiz. Anabilim Dalımızda nörolojik, ortopedik, pediatrik, lenf ödem ve romatizmal hastalıkların rehabilitasyonu başta olmak üzere çok geniş alanlarda rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Ayrıca bölgemizin olanaklarından biri olan kaplıca tedavi ünitemizin uygulamaya alınmasıyla birlikte 3 ayrı odada, hastalarımıza kaplıca tedavisi uyguluyoruz” dedi.
BU YIL DA DEVAM EDECEK
Açılışlar, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite ve hastane üst yönetimi, akademisyenler ve birim çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni birimlerin yapacağı başarılı çalışmalarla Dokuz Eylül Üniversitesinin gücüne güç katacağına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Hotar, “Biz yönetim olarak kurumumuzun imkanları dahilinde maksimum desteği vereceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlattığımız yenilenme çalışmalarımız, 2020 yılında da ülkemize, milletimize hizmetin en iyisini sunabilmek için devam edecek” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: