Deü’den Tübitak Destekli Çevre Eğitimi
Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Mimarlık Fakültesi yürütücülüğünde, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen ve 6 ortaokulda uygulanan 'Küçük Tasarımcılar için Doğa ve Mimarlık Projesi' tamamlandı. Proje kapsamında eğitmenlerin rehberliğinde öğrencilerin grup çalışmaları yaparak gerçekleştirdiği ortak tasarımlarından oluşan bir sergi açılacak.
Yayınlanma :
22.01.2019 10:50
Güncelleme :
22.01.2019 10:50


Çevre bilincinin kazandırılması ve bunun kalıcılığının sağlanması için çocukluk çağında benimsetilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Güller, “Bu farkındalıkla kurguladığımız ‘Küçük Tasarımcılar için Doğa ve Mimarlık Projesi’ni birbirini tamamlayan farklı etkinliklerden oluşturduk. Atölye çalışması ve öncesindeki etkileşimli etkinliklerle, çocukların oynarken eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği interaktif bir süreç hazırladık. Bu süreçte, öğrencilerimiz çevreyi gözlemledi, yorumladı, kendi yaratıcılıklarını bireysel ve grup çalışmaları aracılığıyla keşfederken iki ve üç boyutlu ifade becerilerini geliştirdi” dedi.
MİMARİ TASARIMLAR SOMUTLAŞIYOR
Bu etkinliklerde, öğrencilerin gözünden doğal çevre algısı sorgulanırken, çevre sorunlarının tespit edildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Mimar Ebru Güller şöyle konuştu:
"Çocuklarımızla grup çalışmaları ile oluşturdukları senaryolar doğrultusunda, çevre dostu canlılar için yuva tasarımları geliştiriyoruz. Doğadan esinlenen, özgün mimari tasarımlarını çizimler ve maketlerle somutlaştırıyoruz. Ayrıca öğrenciler robotik kodlamayla tanışırken eğlenceli oyuncaklar yardımıyla da canlılar hakkında bilgi ediniyorlar. Sonuç olarak, Küçük Tasarımcılar İçin Doğa ve Mimarlık Projesi’nde öğrenciler doğayla buluştukları etkinlikler bütününde, eğlenirken çevreye karşı sorumluluklarını da fark etmiş oluyorlar. Bu proje kapsamında öğrencilerimizle hazırladığımız tasarımları da sergilemeyi planlıyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: