Deprem riski öğrencileri mağdur etti
Karşıyaka ilçesinde Selçuk Yaşar Ortaokulunda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesiyle, öğrencilerinin geçici olarak Zübeyde Hanım İlkokulu binasına taşınması kararı ilkokul velilerinin tepkisine neden oldu.
Yayınlanma :
25.02.2020 16:07
Güncelleme :
25.02.2020 16:07


Tam gün eğitim gören öğrencilerin nakil sebebiyle ikili eğitim sistemine geçeceğini söyleyen Zübeyde Hanım İlkokulu velileri, okul önünde toplanarak duruma tepki gösterdiler. İmza kampanyası düzenleyen veliler Karşıyaka Kaymakamlığına yürüyüp topladıkları imzayı Kaymakamlığa teslim ettiler.
“Başka bir çözüm bulunmasını istiyoruz”
Duruma tepki gösteren öğrenci velilerinden Hatice Yıldırım, “Biz bu duruma açıkçası çok şaşırdık. Çünkü birçok çalışan anne-baba, çocuklarını tam gün olduğu için bu okullara gönderiyor. Ayrıca buraya gelecek olanlar ortaokul öğrencileri. Bu çocuklarımızın ilkokul öğrencileriyle aynı yerde öğrenim görmesi pedagojik olarak uygun değil. Özellikle de bu yüzden biz bu duruma tepki gösteriyoruz. Kimsenin de mağdur olmasını istemiyoruz tabi ki ama başka bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
Aynı zamanda kendisi de bir öğretmen olan öğrenci velisi Özgür Ergün ise “Eğitimci olarak baktığımda çok üzgünüm çünkü pedagojik anlamda ilkokul öğrencileriyle ortaokul öğrencilerinin aynı binada dönüşümlü olarak öğrenim görmesini uygun bulmuyorum. Ayrıca çocukların tekli öğretimden çoklu öğretime geçmesinden dolayı çocuklarımızın ve bizim yaşayacağımız sıkıntılar olacak. Okulumuzdaki etüt çalışmaları aksayacak. Üstelik karar alınmış ve bize bir bilgilendirme dahi yapılmadı. Velilerimizin topladığı dilekçeler var. Bunları kaymakamlığa teslim edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: