Çiğli Belediyesi iş birliği ile: Sivil toplum zirvesi
Çiğli Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Ulusal Demokratik Enstitü ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği iş birliğinde, yerel yönetimlerde kurumsal ve kapsayıcı sivil katılım süreçleri için etkili mekanizmalar oluşturmak ve sivil aktörleri desteklemek adına yoğun katılımlı toplantı düzenledi.
Yayınlanma :
25.02.2022 15:31
Güncelleme :
25.02.2022 15:31


Çiğli Belediyesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI Türkiye) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği ortaklığında yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve sosyal girişimler arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptı. Çevre, engellilik, kadın ve çocuk hakları, dezavantajlı gruplar, eğitim, istihdam ve erişilebilirlik üzerinde faaliyet gösteren 34 sivil toplum kuruluşu ve 40 temsilcinin katıldığı toplantı, Çiğli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Başkan Gümrükçü: “Sivil toplumla ilişkilerimizi güçlendireceğiz”
Kamu ve sivil toplum ilişkilerinin güçlenmesinin hizmet kalitesine olumlu etki edeceğini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sivil aktörlerin ihtiyaç ve taleplerini belediyemize iletmelerinin önündeki engellerin neler olduğunun, bu engelleri ortadan kaldırmak için belediyemizin neler yapabileceğinin ve bu sürece sivil aktörlerin nasıl katkı sunabileceğinin görüşüldüğü toplantıda, çalışma grupları oluşturularak her sivil aktörün aktif katılımını sağladık. Sivil toplum temsilcileri ile etkileşim süreçlerini kurumsallaştırarak, yerelde daha şeffaf ve kapsayıcı karar alma ve iletişim süreçleri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu değerlendirme ve istişare toplantılarıyla Çiğli Belediyesi sivil katılım eylem planı/yol haritası oluşturularak, Türkiye’de kamu sivil toplum iş birliği süreçlerinin kurumsallaşması anlamında öncü olmak istiyoruz. Bu vesileyle toplantımıza paydaşlık yapan kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: