‘Cibali Karakolu’ polis müzesi olacak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uzun süredir metruk halde olan üç katlı tarihi binayı polis müzesi yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temasa geçti.
Yayınlanma :
27.03.2019 09:55
Güncelleme :
27.03.2019 09:55


KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ
Karaca’nın oyunu da böylesi bir vakanın üzerine kurulmuş. Her ne kadar uyarlama olsa da binlerce kez sahnelenen oyun, yayınlandığı her dönemin gündelik hayatına ve cemiyet gündemine atıflar yapan sahnelerle canlı tutulmuş. Mesela 60’lı yıllarda Kıbrıs meselesi, 80’li yıllarda dönemin siyasi atmosferi oyundaki diyaloglara yansımış. 1966’da Cüneyt Arkın’ın da rol aldığı bir filmi de yapılmış. Oyunun sahibi ve baş kahraman Komiser Cafer’i ilk oynayan Muammer Karaca olsa da sonraki kuşak Zihni Göktay, son kuşaklar ise Nejat Uygur ile hatırlar oyunu. Her oyuncunun her kadronun kendi tecrübesi ve kalitesiyle yeni şeyler kattığı oyun, halen şehir tiyatrolarında sahnelenmeye devam ediyor.
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tarihi karakolu yeniden canlandırmak için harekete geçti. Tarihi binanın aslına uygun bir müze haline dönüştürülmesi için proje hazırlandı. Binanın sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü ile de temasa geçildi ve görüşmeler başladı. Binanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi istendi. Tahsis gerçekleştiğinde bina karakol olduğu dönemdeki haline sadık kalınarak tekrar düzenlenecek. O dönemin tahta masaları, eski yazı makineleri, manyetolu telefonları ve bütün diğer aksesuarlarıyla İstanbul’un polisiye kültürünün tarihi bir parçası olarak yerini alacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: