BUCA AB PROJESİ İLE SUÇU ÖNLEYECEK
İzmir’in Buca ilçesi Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi” için pilot bölge seçildi. Projenin 3. aşamasında Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu 2 günlük çalıştay düzenledi. Çalıştay boyunca ortaya konulan sorunlar ve çözüm önerileri, Buca Kaymakamlığı öncülüğünde ilçede hayata geçirilecek.
Yayınlanma :
29.01.2020 14:30
Güncelleme :
29.01.2020 14:30


Vatandaş katılımı ile suçu önleyici ve suçtan caydırıcı yerel planlar amaçlanmaktadır. Gayet insan odaklı, sivil ve demokratik bir oluşum.bu oluşumun sonucunda hayata geçirilecek bir yerel planlama ile suçu önleyecek ve suçtan caydıracak çabalara sivil girişimde katkı sağlamasını hedefliyoruz. Şu an projenin 3. Fazını uyguluyoruz. Buca proje kapsamında pilot bölge seçilen Türkiye’deki 8 ilçeden biri, İzmir’de ise tek ilçe bu bakımdan sorumluluğumuz büyük. Buca’nın tercih edilmesi bana göre de çok doğru bir karar çünkü Buca, İzmir’in en büyük ilçesi ve bir üniversite kenti yaklaşık 70 bin öğrenci ilçemizde ikamet ediyor. Ayrıca nato üssü, cezaevi gibi stratejik tesislerimiz ile organize sanayi, otokent gibi ticari tesislerimiz var tabi bunun yanında dezavantajlarımız da var. Ne yazık ki bir göç dalgası olduğunda ilk gelinen yerlerden birisi Buca. Farklı sosyolojik katmanlar, imar ve trafik gibi sorunlarımız var. Burada bulanan ilgili kurumlarımız, stk’lar, yerel yöneticiler, ticaret insanları, toplumun her kesimini temsil eden hemşerilerimizin katkı sundukları çalıştay sonucunda yerel planlar yapacağız ve bu planlar güvenlik birimlerimize yol gösterecek. Güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum”
“Türkiye’ye örnek olacaktır”
İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük ise konuşmasında şunları kaydetti. “Bu projenin ana fikri stk’ların, yerel yönetimlerin, meslek odalarının, sivil inisiyatifin bir ilçenin yönetiminde güvenlik politikalarına vereceği katkı ve birlikte yönetim anlayışıdır. Buradaki ortaya çıkacak çalışmalar tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Burada Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığımızca proje çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar İnşallah ileride yasal bir dayanağı oluşturur, planlamalar yapılır, kurullar kurulur ve bir ilçenin güvenliğinin daha iyi bir noktaya gitmesi sağlanırken hak ve özgürlükler anlamında, demokratik katılım anlamında neler yapılabileceği ortaya çıkar. Bu çalıştay kapsamında ülkemiz için iyi sonuçlar çıkmasını diliyorum”
Çalıştayın ilk günü ilgili kurum ve kuruluşlar sunumlarını gerçekleştirirken 2. Gününde ise tüm katılımcıların fikir alışverişinde bulunması için birebir görüşmeler yapıldı.Projenin temel amacı, iç güvenlik kuvvetlerinin sivil ve demokratik gözetiminin kurumsallaşmasını sağlamak ve iyi yönetişim ilkelerine ve insan merkezli güvenlik ve kamu güvenliği anlayışına dayanan iç güvenlik kuvvetlerinin sivil ve demokratik denetimine geçişi sağlamak olarak nitelendiriliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: