Bornova Belediyesi'nden sanata destek: Minik tiyatrocular çalıştayda buluştu
Bornova Belediyesi ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘2. Oyunculuk Çalıştayı’ Altındağ Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’de yapıldı.
Yayınlanma :
27.01.2023 10:10
Güncelleme :
27.01.2023 10:10


2. Oyunculuk Çalıştay’ı kapsamında çocuklara yönelik yaratıcı drama, oyunculuk, müzik ve dans olmak üzere 4 atölye çalışması gerçekleşti. 200 kişinin katılımıyla yapılan eğitimlerin ardından İstanbul Oda Tiyatrosu’nun ‘Gorki’ isimli oyunu sahnelendi. Çalıştay’ın kapanışı ise Yönetmen Ali Yaylı’nın konuk olduğu ‘Türkiye’de Sanat Emek ve Gerçekler’ isimli panel ile yapıldı. Panelde bir oyunun ortaya çıkış sürecinde yaşanan zorluklar hakkında bilgi veren yönetmen Yaylı, oyunun yazma sürecinden sahneye kadar geçtiği aşamaları anlattı.
Sanata destek
Etkinliğe eşi Ufuk İduğ ile birlikte katılan Başkan Mustafa İduğ, yönetmen Ali Yaylı’ya çiçek vererek teşekkür etti. Kültür ve sanata ülkemizde çok az bütçe ayrıldığını ifade eden Başkan İduğ, “Türkiye’de 1 bale, 1 opera, 18 resim, 18 heykel ve 38 tane de tiyatro derneği var. Yani sayıları çok az. Bunun için de STK ve yerel yönetimlere düşen görevlerden biri de kültür ve sanata destek olmak. Onların yaptığı bu tarz çalışmalar çok önemli. Biz Bornova Belediyesi olarak düzenlediğimiz kurslar, açtığımız sergiler ve verdiğimiz eğitimlerle bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 30. yılını doldurduğunu da ifade eden Başkan İduğ, “Tiyatrocularımız düzenlenen kurslarla geleceğin oyuncularını yetiştirirken, yılda 120 oyunu Bornovalılar ile buluşturuyor. Bu sayıyı arttırmak istiyoruz” diye konuştu.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Fatih Ay ise, her zaman kendilerinin yanında olan ve ‘2. Oyunculuk Çalıştayı’nın düzenlenmesinde emek veren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a plaket vererek teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: