BEYDAĞ'DAKİ KARAKILÇIK BUĞDAYLARI BÜYÜYOR
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 2 bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayının ilçede yaygınlaşması için ilk girişimi yapmıştı, geçen yıl ekilen ata tohumları bu sene tekrar toprakla buluşmuştu. Ekilen karakılçık buğdayları büyüyor.
Yayınlanma :
24.12.2020 12:59
Güncelleme :
24.12.2020 12:59


buğdayının ilçede yaygınlaşması için ilk girişimi yapmıştı, geçen yıl ekilen ata tohumları bu
sene tekrar toprakla buluşmuştu. Ekilen karakılçık buğdayları büyüyor.
Beydağ ilçesinde, katkı maddesi içermeyen, ilaç kullanılmayan ve diğer türlere göre daha
sağlıklı ve ekonomik yönden kazancı yüksek olan karakılçık buğdayı yıllar sonra toprakla
buluşmuştu. Örnek tarım uygulaması ve ata tohumlarının kullanılması eskiye ve doğallığa
dönüş olarak da gösteriliyor.
Küçük bir alanda tohum çoğaltma ve teşvik amaçlı ekilen karakılçık buğdayı, hasat sonrası
Beydağ’da öğütülerek, köy fırınında karakılçık buğdaylı ekmek yapılmıştı.
Çiftçiye örnek olması ve bereketli olması için bir miktar alana tekrar ekilen karakılçık
buğdayları büyüyor.
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar “Doğal ilçemiz Beydağ tarım faaliyetleriyle de
belediyenin imkanları, belediyenin önderliğinde ilerlemeye bir şeyler yapmaya devam ediyor.
Bugün yaptığımız çalışma eskiden atalarımızın, annemizin, babamızın diktiği, ektiği her
kılçık diyebildiğimiz, o ata tohumumuzu tekrar hayat buldurmak için bir mücadele verdik. Bu
alanda, özellikle Seferihisar bölgesinden temin ettiğimiz o küçücük bir bölgede bulunan ama
daha sonra çoğaltılan karakılçık tohumuyla yeni bir döneme başlıyoruz. GDO’suyla
oynanmamış bir buğday bu ve bugün insanların çok aradığı özellikle de buğday yemesinde
sakınca olduğunu gördüğümüz, çoğu insanların çok rahatça yiyebildiği bir buğday. Karakılçık
buğdayımızla amacımız belediyemiz olarak halkımızı GDO’su olmayan ata tohumlarımıza
sevk edebilmek. Hem de insanlarımızın sağlığına etki edebilecek olan doğal bir beslenme
biçimini geriye getirebilmek. Amacımız sağlıklı nesiller, GDO’suz ürünler ve öze dönüş bir
şekilde doğal yöntemlerle geleneksel tarım yöntemlerini şehrimizde çoğaltabilmek. Ektiğimiz
tohumların büyüdüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Hasadımızı yaptıktan sonra karakılçık
buğdaylarımızı ilçemizde isteyen vatandaşlarımıza dağıtıp ekim alanını genişleteceğiz.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: