BERGAMA İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR MİRAS TURİZMİ TOPLANTISI
Japonya Bilim Teşvik Derneği ve Bilimsel Araştırma Teşvik Fonu’nun “Dünya Mirası ve Afet Riskinin Azaltılması: Asya'da Sürdürülebilir Miras Turizmi” için başlatmış olduğu projenin araştırma konularından biri de Bergama oldu.
Yayınlanma :
20.02.2019 10:18
Güncelleme :
20.02.2019 10:18


Proje LideriliğiniTeikyoHeisei Üniversitesi’nden mimar TomokoKano’nun üstlendiği ve Mimar MomoyoGota veAntropologlar ShinjiYamashita,MegumiDoshita, TakaeTanaka, HiroiIwahara’nın sorumluluğunda gerçekleşen toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri, Bergama Belediyesi Unesco Alan Yönetim temsilcileri ve turizmciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
“BERGAMA İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR MİRAS”
Japonya’dan gelen akademisyenler ve Bergama Belediyesi işbirliğinde Bergama'da ki alan gezilerinin ardından toplantı ve çalıştay gerçekleştirildi. Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı’nı ziyaret ettikten sonra Japon ve Türk katılımcıların sunumlarının yapıldığı profesyonel toplantının ardından ise yerel halkın ve alanda sorumlulukları bulunan kurum temsilcilerinin katılımıyla “Dünya Mirası ve Afet Riskinin Azaltılması: Bergama'daki Sürdürülebilir Miras Turizmi” konulu bir çalıştay düzenlendi.
“KURUMLAR VE HALK ARASINDA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ”
Toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, özellikle tarihi kentler açısından ‘Afet Risk Yönetim Planı’nın hazırlanılmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi ve kurumlar ve yerel halk arasında karşılıklı işbirliğinin sürdürülmesi çok önemli. Bugün baktığımızda hem afet riskinden hem de savaş ve iç karışıklık yüzünden maalesef dünyanın farklı yerlerinde birçok tarihi değer zarar görmekte. Bu nedenle bu projeyi başlatan ve Japonya’dan buraya gelen hocalarımıza ve katılım gösteren kurum ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Çalıştay sonunda hazırlanacak planın aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Merkezi’ne Bergama Dünya Miras Alanı Risk Yönetim Planı olarak da sunulması düşünülüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: