AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Körfezi’ndeki kirliliğe ilişkin açıklamalarına yanıt vererek, sorunun öncelikli muhatabının İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlar olduğunu ifade etti.
Kırkpınar açıklamasında, Körfez’deki kirliliğin yalnızca gemilere ve sanayi kuruluşlarına bağlanmasının eksik bir yaklaşım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“İzmir Körfezi’nin temizliği; altyapı yatırımları, arıtma tesislerinin etkin çalışması, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması gibi tamamen Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan bir konudur. Bu görevler yerine getirilmeden kirliliğin başka kurumlara yüklenmesi doğru değildir. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmelidir.”
Milletvekili Kırkpınar, Körfez’in temizliğiyle ilgili verilen sözlerin yıllardır yerine getirilemediğini vurguladı: Kırkpınar, “Yaklaşık 25 yıldır İzmir’i yöneten CHP’li belediye başkanları, her seçim döneminde Körfez’i temizleme sözü vermiştir. Ancak aradan geçen bunca yıla rağmen bu vaatler gerçekleşmemiş, Körfez istenen temizlik seviyesine ulaştırılamamıştır. ‘Temiz Körfez’ vaadi de diğer birçok söz gibi hayata geçirilememiştir” dedi.
Kırkpınar, kirliliğe sebep olan tüm tarafların yaptırımla karşılaşması gerektiğini belirterek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Denizi kirleten kim olursa olsun, kurum fark etmeksizin cezai işlem uygulanmalıdır. Buna İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahildir. İzmir’in geleceği için büyükşehir Üzerine düşeni yapmalı, sorumluluklarını yerine getirilmelidir.”
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Körfez’in temizlenmesi için ilk adımın, Büyükşehir Belediyesinin kendi görev alanlarındaki çalışmaları eksiksiz şekilde tamamlaması olduğunu belirterek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
Kalan Karakter: