BAŞKAN İDUĞ FOTOĞRAFLADI
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde “Siyaset, Toplum ve Teknoloji Işığında Değişen Gazetecilik” konulu sergi ve panelde gazetecilerle bir araya geldi. 1950 yılından bugüne 10 Ocak tarihinde yayınlanan gazetelerin ilk sayfalarının yer aldığı sergi açılışı sonrasında, gazetecilerle birlikte pasta kesen Başkan İduğ, “Bugün, ben sizin fotoğrafınızı çekeyim” diyerek, günün anısına deklanşöre bastı.
Yayınlanma :
11.01.2020 10:56
Güncelleme :
11.01.2020 11:21


İzmir Milletvekili Gazeteci Atilla Sertel’in açılışını yaptığı panele, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner panalist olarak katıldı. Türkiye’de gazeteci olmak ve teknolojinin gazetecilikteBetkileri gibi konuların ele alındığı panelde yerel medyanın önemine dikkat çekildi. Türkiye’de işsizlik sıralamasında 2. sıradaki sektörün gazetecilik olduğunu söyleyen Misket Dikmen, Türkiyenin bugünkü durumunu ve basının geldiği noktayı anlatarak, yerel medyanın önemine vurgu yaptı. Gazeteciliğin aslında yerel olduğunu söyleyen Ümit Atabek de, 2019 yılında 13 bin 575 gencin İletişim fakültelerine girdiğini ifade
ederek, hersene 10 bin civarı mezun olduğunu ve şu anda 58 bin 978 iletişim fakültesi öğrencisi bulunduğunu anlattı. Gazetecilerin işsizlik oranının yüksek olduğunu ifade eden Halil İbrahim Hüner ise yerel medyaya sahip çıkılması gerektiğini ve herkesin hergün gazete alarak bunu yapabileceğini söyledi.
Yerel Basın güçlenmeli
Yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Atilla Sertel, Türkiye’deki medyanın bugünkü durumunu anlatarak, “100’ün üzerinde gazetenin kapandığı veya gazetelerin sayfa sayısının azaltıldığı bu dönemde bizim sesimiz olacak olan yerel medyaya sahip çıkılmalı. Onların güçlenmesi için sadece belediyeler değil, ticaret odaları, STK’lar, sanayi odası, siyasetçiler, valilik, kaymakamlık hepsi yapmalı”dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: