Alibaba bulut sistemlerine 28 milyar yatıracak
Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle beyaz yakalı çalışanların evden çalışmaya başlaması sık kullanılan iletişim ve işletme yazılımlarına talebi artırdı. Sistem üzerinde yük oluşması ve gecikmelerin yaşanması Alibaba'yı harekete geçirdi. Şirket tarafından açıklamada bulut bilişim altyapısına 3 yılda yaklaşık 28 milyar dolarlık yatırım yapılacağı belirtildi. Alibaba'nın bulut gelirleri yüzde 68 artarken ilk kez bir çeyrekte 1.5 milyar doları aşmıştı
Yayınlanma :
20.04.2020 13:13
Güncelleme :
20.04.2020 13:13


Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketlerinden Alibaba, üç yıllık dev yatırımını açıkladı. Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle iş yazılımlarına artan talep nedeniyle Alibaba'nın bulut altyapısı için 200 milyar yuan, yaklaşık 28 milyar dolarlık kaynak ayıracağı belirtildi.
Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu fonun veri merkezi altyapısının inşasının yanı sıra yarı iletken ve işletim sistemi geliştirilmesine de harcanacağı bildirildi.Alibaba, koronavirüs salgını başladığında Hangzhou yerel hükümetine yardımcı olmak üzere bir dijital sağlık gözlem sistemi yaratmış ve kırmızı, sarı, yeşil kodlarla işleyen sistem daha sonra ülke çapında kullanılır olmuştu.
Çin'deki beyaz yakalı çalışanların büyük bölümü şubat ayında evden çalışırken, yüzde 46 ile ülkenin bulut bilişim pazarındaki en büyük paya sahip şirketi olan Alibaba, başta işletme ve okullarda iletişim amaçlı olarak kullanılan DingTalk ve sosyal medya uygulaması Weibo olmak üzere yazılıma olan talebin yükselttiğine vurgu yaptı.
istem üzerinde çok fazla yük oluşması, kullanıcıların bağlantılarda gecikme şikayetlerinde bulunmasına neden oluyor. Alibaba'nın bulut hizmetlerini yöneten Jeff Zhang, virüsün yol açtığı ekonomik durgunluk toparlanma sürecine girdikten sonra yaptıkları yatırımın işleri daha da hızlandırmasını beklediklerini söyledi.Çinli devin en hızlı büyüdüğü sektörler arasında olan bulut biriminin gelirleri 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 62 artmış ve ilk kez bir çeyrekte 10 milyar yuan, yaklaşık 1.5 milyar doları aşmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: