Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesi davasında 2 sanığa müebbet hapis cezası
Sarıyer’de iş adamı Ali Ekber Akgün’ün 8 yıl önce trafik ışıklarında öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılandığı davada 33. celsede karar çıktı.
Yayınlanma :
22.02.2023 11:42
Güncelleme :
22.02.2023 11:42
Sarıyer İstinye'de 24 Aralık 2014'de iş adamı Ali Ekber Akgün'ün trafik ışıklarında beklerken öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılandığı dava 33.celsesinde karara bağlandı. İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Naif Aytek ile bazı sanıkların avukatları hazır bulundu.
Duruşmada esasa ilişkin savunması sorulan sanık Aytek, önceki savunmalarını tekrarladığını söyledi.
2 sanığa müebbet hapis cezası ve yakalama kararı
Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Nacip Göneş ile Şahin Akin’i ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanıkların haklarında hükmedilen ceza miktarı ile kaçmalarına dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarının sağlanması için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına da karar verdi.
Sanık Serhat Bilgin’i ‘suçluyu kayırma’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıklar Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ayrı ayrı beraat kararı verdi. Ayrıca, sanık Ferhat Akin hakkında ise ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verildi.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 24 Aralık 2014'te Sarıyer İstinye'de Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesi üzerine yürütülen soruşturma çerçevesinde, şüpheliler Nacip Göneş ile Şahin Akin'in ‘tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, şüpheliler Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu'nun ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.
Hazırlanan iddianamede, şüpheli Serhat Bilgin hakkında ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Öte yandan dava açıldıktan sonra celse arası yakalanan sanık Ferhat Akin hakkında ‘kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianamede de bu dava dosyasıyla birleştirilmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: