Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Kişili, Özlale’nin geçmişte körfezle ilgili somut projeler ortaya koymadığını öne sürerek, “İYİ Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğu dönemde körfeze ilişkin elle tutulur proje bile açıklamayan yeni CHP’li Ümit Özlale ‘bilirkişi’ moduna girmiş” ifadelerini kullandı.
“Bu açıklamaları siz yapmadınız mı?”
Kişili, Özlale’nin geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlatarak, İzmir Körfezi’ndeki kirlilik ve koku sorununa ilişkin söylemleri üzerinden eleştirilerini sürdürdü. Kişili, “İzmir Körfezi’nde kokuyu gidermek için kimyasal kullanıldı diyen, günde bin 100 ton çamurun denize gittiğini ifade eden siz değil misiniz?” sözleriyle tepki gösterdi.
AK Parti belediyeciliği vurgusu
Açıklamasında AK Parti belediyeciliğine de vurgu yapan Kişili, Ceyda Bölünmez Çankırı’nın değerlendirmelerine destek verdi. Kişili, Çankırı’nın Türkiye’ye örnek olan belediyecilik anlayışının İzmir’de de uygulanması yönündeki çağrısının eleştirilmesini sorguladı.
“Tek merkezden hazırlanan metinler” iddiası
CHP’li milletvekillerini de hedef alan Kişili, açıklamasında dikkat çeken bir iddiada bulunarak, “Her tartışmalı konuda belli merkezlerde hazırlanan metinlerin servis edildiğini biliyoruz. Tek tip, yazım hatalarıyla dolu metinleri sadece paylaşmakla yetiniyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: