AK PARTİ'NİN ÖNERGESİNE 'BİLDİRİLİ' ÖNLEM
Dün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından "PKK'yı kınama" tartışmalarına son noktayı koymak üzere, ortak bildiri hazırlanması yönündeki karar Konak'ta hayata geçirildi. CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan hazırlanan bildiri ile PKK’yı lanetledi. AK Parti'nin, PKK'nın lanetlenmesiyle ilgili önergesinin gündeme alınması isteği geri çevrildi.
Yayınlanma :
02.10.2019 09:52
Güncelleme :
02.10.2019 09:52


CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, CHP grubu olarak hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Aslan, “Bizler, bu meclis çatısı altında, parti kimliklerimizin de üstünde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekalet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizin bekasına, askerimizin, polisimizin ve halkımızın canına kast etmek olan, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir adına, halkımız adına kınamak ve lanetlemek bizlerin gurur duyacağı, onur duyacağı ilkeli bir harekettir. Bunun içindir ki, bu tür hain terör örgütlerinin her eyleminde, mensubu olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğiyle, partimiz ve Konak Belediyesinin birer üyesi olan bizler bu alçak terör örgütlerini her dönem lanetlemiş ve kınamışızdır.
Bu alçak örgütlerden, daha 1 hafta önce 2 Mehmetçiğimizi şehit eden PKK, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmiş, asker, polis, sivil, kadın, çocuk demeden 10 binlerce vatandaşımızı katletmiş, alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bizim CHP olarak bu konuda hiç bir zaman kafa karışıklığımız yada tereddütümüz olmamıştır.
İzmir'de ve Ege Bölgesinde çıkan orman yangınları, inanıyoruz ki bu çatı altında birlikte çalıştığımız her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır. İzmir'in ormanları, o bölgede yaşayan binlerce canlı yok olmuş, insanlarımızın malları zarar görmüş ve yerine belki de on yıllarca geri koyamayacağımız bir flora yok olup gitmiştir. Terör örgütünün sebep olduğu anlaşılan bu yangınlarda, doğamızı, canlılarımızı, İzmir'imizin ve çocuklarımızın geleceğini kundaklayan terör örgütünü, CHP Grubu olarak bir kez daha lanetliyor, bu türden alçak eylemlerle bizleri yıldıramayacaklarını, korkutamayacaklarını meclisimiz ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz.
Aslında bugünkü konuşmamızda, kimlerin iktidarlarını korumak uğruna terör örgütleri ile pazarlıklar yaptığını, ortaklıklar kurduğunu, gizli anlaşmalar yaptığını, valilere teröristlere karışmayın talimatları verdiğini, seçimlerden önce terörist başının mektubunu devlet televizyonlarında okutturarak medet umduğunu uzun uzun anlatabiliriz.
Ancak ne bu konular üzerinden, ne de orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga etmek, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim işimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz.
Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır.
Biz CHP belediye meclis grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki;
Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD yada FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bildirinin okunmasının ardından konuşan Başkan Batur, “Soru işaretlerini ortadan kaldıran, kınadı, kınamadı gibi tartışmalara son veren, tereddütleri ortadan kaldıran bir çalışma olmuş. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti grubu, CHP’nin temennisinin önerge şeklinde sunulmasını istedi ancak Başkan Batur tüzük gereği mümkün olmadığını vurgularken, “Tüzük açık, temenni şeklinde, kınama şeklinde çok net bir şekilde ifade ediliyor. Kamuoyunda böyle bir şey oluşunca bütün arkadaşlarımızla toplandık, kamuoyunun hassasiyetini ortadan kaldıracak bir şey yaptık. Artık bunun üzerine yeni bir arayış içinde olmak yanlış. Sayın Hakan Yıldız daha önce görüşünü sunmuştu. Kamuoyunun hassasiyetini giderecek bir çalışma yaptık, sizin de katılmanızı bekliyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: