Ahıska Türkleri Sürgün Abidesi açıldı
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) tarafından 75 yıl önce ana vatanlarından sürgün edilen Ahıskalılar için İzmir'de Ahıska Türkleri Sürgün Abidesinin açılışı gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
02.12.2019 17:25
Güncelleme :
02.12.2019 17:25


Açılışın ardından salonda devam eden programda konuşan DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, 14 Kasım 1944 tarihinde Ahıskalılara yapılanların bir soykırım olduğunu ifade ederek, “75 yıl önce sürgünde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise konuşmasında Ahıska Türklerine yapılanın sürgün olmadığını, bunun bir soykırım olduğunu belirterek, yapılanların Türk dünyasına yapılmış gibi kabul ettiklerini söyledi.
"Sovyet rejiminin Ahıska Türklerine sadece Türk ve Müslüman oldukları için yapılan insanlık dışı baskılarını ve insanlık ayıbını kınıyor, yapılanların bir soykırım olarak kabul ediyoruz" diyen Başkan Aksoy, “Bu duygu ve inanç ile belediye meclisimiz oy birliği ile Ahıska Türkleri Soykırım Abidesini yaptırma kararı aldık ve birlikte açılışını yaptık" dedi.
DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar tarafından Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a günün anısına plaket verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: