Acı yemek kalp krizi riskini azaltabilir
İtalya'da yapılan bir araştırma, acı yiyeceklerin kalp sağlığına etkileri konusunda yeni bir tartışma başlattı. İtalyan bilim insanları düzenli olarak acı yemenin, kalp krizi riskini azalttığını öne sürdü.
Yayınlanma :
18.12.2019 11:09
Güncelleme :
18.12.2019 11:09


Araştırmada, bilim insanları 22 binden fazla kişinin beslenme alışlanlıklarını mercek altına aldı.
8 yılın ardından, haftada en az 4 kez acılı yiyecekler yiyen deneklerin kalp krizinden ölüm riskinin, yemeyenlere oranla yüzde 23 azaldığı görüldü.
İtalya'nın Molise bölgesinde yapılan araştırma, Amerikan Kardiyoloji dergisinde yayınlandı.
KAPSİASİNİN SAĞLIĞA ETKİLERİ İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR SÜRÜYOR
Bilim insanları, acı yiyecekler yemenin, genel beslenme alışkanlıklarından bağımsız olarak sağlığa fayda sağladığı görüşünde.
Bazı araştırmacılarsa, acı yiyecekler yiyen kişilerin genel olarak daha çok taze sebze tükettiğini, sonuçların bu sebeple daha iyi çıktığını düşünüyor.
Biberlerdeki acı hissine kapsiasin maddesi yol açıyor. Sinir sisteminde yanma ve sıcak hissine yol açan bu maddenin sağlığa etkileri ile ilgili tartışmalar sürüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: