ABDÜL BATUR ELAZIĞ'DA
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 6.8 şiddetinde depremle sarsılan ve 41 vatandaşın hayatını kaybettiği Elazığ’a gitti.
Yayınlanma :
28.01.2020 14:59
Güncelleme :
28.01.2020 15:12


Batur Elazığlı vatandaşları dinledi
Afet bölgesini ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaşanan deprem felaketinin ardından Elazığ’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katıldı. Aynı zamanda Başkan Batur, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından, deprem yaralarının sarılmaya çalışıldığı Elazığ sokaklarında vatandaşları dinleyen Başkan Batur, depremden etkilenenlerin en çok ihtiyaç duyduklarını malzemeler konusunda bilgi aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ““Elazığ’a ve Elazığlı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek için buradayız” dedi.
Yerinde inceleme
Başkan Batur daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve encümen üyeleriyle birlikte depremden zarar gören ve yıkımına başlanan Dilek Sitesi’nde de incelemelerde bulundu. Depremin yıkıcı etkilerini yerinde görerek inceleyen Başkan Batur, “Türkiye’nin kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları bir an önce başlatması gerekiyor. Daha başka felaketler yaşanmadan önce belediyelere bu konuda yetki verilmeli ve bir an önce harekete geçilmeli” diye konuştu.
Belediyeler Birliği’ne teşekkür
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları Türkiye Belediyeler Birliği’ne gösterilen hassasiyet için bir plaket ile teşekkür etti. Plaketi encümen adına Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin aldı.
Konak Belediyesi yardım tırı gönderiyor
Konak Belediyesi’nin başlattığı ve Konaklı vatandaşların desteğiyle çığ gibi büyüyen yardımların toplandığı yardım tırı Elazığ’daki deprem bölgesine gönderiliyor. Deprem sonrası ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri içeren yardım tırı ile Elazığlı vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalıştıklarını belirten Başkan Abdül Batur, "Türkiye’nin depremle yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. Tabi öğrenirken gerekli önlemleri de almamız gerekiyor. Sağlam ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmeliyiz. Eski kent dokusunu yenilemeliyiz ve kentlerimizi günün koşullarına uygun dönüştürmeliyiz. Onun için Konak’ta birinci önceliğimiz kent dönüşüm. Eski binaların yerine çağdaş binalar ve çağdaş sosyal çevre şart artık. Bugün Elazığ’da yaşanan deprem tüm Türkiye’de yaşanabilir.”dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: