20 YIL SONRA YENİDEN
Peugeot, Citroën, DS ve Opel markalarını bünyesinde bulunduran Groupe PSA’nın Türkiye Başkanı Cornuaille Torbalı’da;Ticaret Odası Başkanı Olgun ile bir araya geldi. Cornuaille, Opel’in ilçedeki fabrikasını Groupe PSA’nın Avrupa’daki stratejikyedek parça dağıtım deposu haline getirmek için yatırma başladıklarını açıkladı.
Yayınlanma :
13.02.2020 09:19
Güncelleme :
13.02.2020 09:19


“TÜRK EKONOMİSİNE VE PAZARINA İNANIYORUZ”
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun’a yatırıma verdikleri önemden dolayı teşekkür eden Groupe PSA Türkiye Başkanı OlivierCornuaille, Opel’in Torbalı arazisini GroupePSA’nın Avrupa’daki stratejik yedek parça dağıtım merkezi haline getirmek için yatırıma başladıklarını ifade etti. Cornuaille, "Groupe PSA, Türk ekonomisine ve pazarına inanıyor. Sahibi olduğumuz; Peugeot, Citroën, Opel ve DS markalarıyla birlikte yatırımlarımıza ve büyümeye devam edeceğiz. Opel’in Torbalı arazisine gerçekleştirmeyi planladığımız yedek parça dağıtım merkezi projemiz ile de bu bakış açımızın ne kadar arkasında olduğumuzu doğruluyoruz. Biz Torbalılı olduk, bu bölgeyi seviyoruz. Geçmişte güzel işler yaptık, yeni dönemde de Torbalı GroupePSA’nın önemli merkezlerinden birisi olacak" dedi. Torbalı’nın ekonomik potansiyeli ve Ticaret Odasının çalışmaları hakkında bilgi veren Olgun,OlivierCornuaille’aTorbalı Zeytin Kolonyası ve ‘Cazip Kent Torbalı’plaketi takdim etti.
OPEL’İN TORBALI’DAKİ GEÇMİŞİ
Opel Türkiye, 1989 yılında 40 milyon mark yatırımla yüzde 100 yabancı sermaye olarak Torbalı’da kuruldu. Tesisin devreye girdiği 1990 yılında Opel, bin 156 otomobil monte etti. Bir yıl sonra adet 6 binin üzerine çıktı. 1992 yılında 9 bin oldu, 1993 yılına geldiğimizde ise yılda 12 binin üzerinde otomobil monte eden bir tesis haline geldi. Bu durum 1993 yılına kadar sürdü. 1993 yılına gelindiğinde Opel Türkiye, ithalata başladı. İlk yıl 6 bin 630 otomobil ithal edildi. Bir yıl sonra baş gösteren ekonomik kriz Opel'i de vurdu. Torbalı tesislerinde yapılan montaj bir yıl öncesinin yarısına 6 bin 626'ya düştü. İthalat ise üçte birine bin 802'ye geriledi. 1995'de hemen hemen bu rakamlar aynı düzeyde seyretti. Yıllık üretim kapasitesi 10 bin olan fabrika ekonomik krize direnemedi ve 2000 yılında kapandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: