YEMEYE DOYAMAYACAĞINIZ EKONOMİK TATLI TARİFLERİ

22 Kasım 2021 - 17:18

İçinde bolca Antep fıstığı, ceviz, fındık konulan baklavalar, künefeler ve tüm diğer şerbetli tatlılar, yine bolca kuru yemişten destek alınarak hazırlanan, içinden pekmezi, balı eksik edilmeyen sütlü tatlılar ve diğerleri... Hepsini çok seviyoruz ama her zaman da onları yiyecek halimiz, durumumuz yok sonuçta. O zaman şöyle bütçemizi çok yormayacak tarifleri de bilmeli, ağzımızı tatlandırmanın, misafirlerimizi mutlu etmenin ekonomik yollarını keşfetmeliyiz, ne dersiniz?

1 / 7

1- SARAY LOKUMU TARİFİ

Süt ve irmiğin birlikteliğinden doğan bu tek lokmalık tatlılar, bütçeyi yormadan ağızları tatlandırmanın en minnoş yollarından. Gelen misafirlere çayın, kahvenin yanında ikram etmek de cabası.

KAÇ KİŞİLİK: 8 adet / HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika / PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika

 

Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin:

  • 1litresüt
  • 1su bardağıun
  • 1su bardağıtoz şeker
  • 1paketvanilin
  • 50gramtereyağı

Kaplaması İçin:

  • 1,5su bardağıhindistan cevizi rendesi
  • 1paketkrem şanti(1 su bardağı sütle çırpılmış)
  • 1su bardağıfındık(rondoda çekilmiş)

Üzeri İçin:

  • 1/2su bardağıantep fıstığı tozu(veya parçacıkları)

Saray Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede süt, un ve toz şekeri  muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
  2. Fırın tepsisine rendelenmiş Hindistan cevizini yayın.
  3. Üzerine hazırladığınız muhalebiyi eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla düzeltip önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından 2 saat buzdolabında bekletin. Tepsiye döktüğünüz muhallebi buzdolabında soğurken, sütle toz krem şantiyi çırpın ve buzdolabında bekletin.
  4. Yeterince soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız krem şantiyi  üzerine yayın.
  5. Muhallebiyi 8 eşit parçaya bölün ve üzerine rondodan geçirdiğiniz fındığı serpiştirin.
  6. Spatula yardımıyla her parçayı rulo halinde sarın.
  7. Üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.