ALKIŞLAMAK YETMEZ, SEVGİ VE NEZAKET GEREKLİ
Samsun'da, devlet hastanesi acil servisinde görevli doktor Z.K.'yi (26) darbettiği iddiasıyla tutuklanan Gamze Kanık'ın(19), polise verdiği ifadesinde, "Doktor elini kaldırdı, tokat atacak sandım. Saçıma daldığı için ben de ona daldım" dediği öğrenildi.
Yayınlanma :
25.03.2020 17:10
Güncelleme :
25.03.2020 17:40


Tüm sağlık personelinin koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadele sürerken, İlkadım ilçesindeki Gazi Devlet Hastanesi'nin acil servisinde görevli kadın doktor Z.K., dün şiddet mağduru oldu. İddiya göre, eli kapıya sıkışan Deniz A., yanına kuzeni Gamze Kanık'ı da alıp, hastaneye geldi. Hasta kabulde görevli sekreter, 2 kıza koronavirüs tedbirleri nedeniyle 'Burada sadece hasta kalsın' uyarısında bulundu.
'SEN NE BİÇİM DOKTORSUN?'
Dışarı çıkmayı kabul etmeyen kuzenler ise pratisyen hekim Z.K.'nin yanına gitti. Doktorun eline dokunduğu Deniz A., "Canımı acıttın, sen ne biçim doktorsun?" diyerek, bağırmaya başladı. İkili doktoru muayene masası ve duvar arasına sıkıştırdı. Kanık doktorun kafasına vurmaya başladı. Yaşanan arbede sonrası doktor Z.K., beyaz kod vererek, polis çağırdı.
Hastaneye gelen İlyasköy Polis Merkezi ekipleri, Gamze Kanık ve Deniz A.'yı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kuzenlerden Gamze Kanık tutuklandı, Deniz A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
'DOKTORDAN ŞİKAYETÇİYİM'
'Kasten yaralama ve hakeret' suçundan tutuklanan Kanık'ın polise verdiği ifadesinde, 'Kuzenim Deniz ile acile gittik. Kuzenimin parmağı sıkışmıştı. İstediği röntgeni göstermek için doktorun yanına gittik. Doktor kontrol etmek için parmağına bastırdı. Kuzenimin canı acıdı ve doktora, 'Ne yapıyorsun sen, canım acıdı, yavaş bastır' dedi. Doktor da 'Eşkıya mısınız nesiniz?' diyerek, elini yukarı kaldırdı. Tokat atacak sandım. Doktor benim saçıma daldı, ben de karşılık vermek için ona daldım. Doktordan şikayetçiyim" dediği öğrenildi.
'KAFAMA VURMAYA BAŞLADILAR'
Pratisyen hekim Z.K. ise ifadesinde, şunları söyledi:
"Acil serviste travma bölümünde çalışıyordum. İsmini şu an öğrendiğim kişiler travma bölümüne 2 erkek 2 kadın olarak geldiler. Ben de virüs salgını sebebiyle kendilerini uyararak, 'Burada sadece hasta kalsın. Diğerleri dışarı çıksın' dedim. Bunun üzerine Gamze Kanık ve Deniz A., 'Dışarıdayız ya görmüyor musun?' diyerek serzenişte bulundu. Bu sırada Deniz A.'nın parmağını muayene ederken elime alır almaz, 'Canımı yakıyorsun. Ne biçim doktorsun, sen doktor musun?' diye bağırıp üzerime yürüdü. Gamze Kanık'la birlikte üzerime yürüyerek beni muayene masası ile duvar arasına sıkıştırdılar. Boğazımı sıkarak kafama vurmaya başladılar. Arbede sırasında güvenlik görevlileri ve personel gelerek beni kurtardı. Başıma aldığım darbelerden dolayı başım ağrıdı, görevime devam edemedim."
TEPKİ GÖSTERDİ
amsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, sağlık çalışanlarına bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde şiddettin konuşulmasının son nokta olduğunu söyledi.
Gazi Devlet Hastanesi'nde koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafeye uyulması gerektiği konusunda uyarıda bulunan pratisyen hekim Z.K.'nin darp edilmesine tepti gösterdi.
Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde sağlık çalışanlarına bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde şiddettin konuşulmasının gelinen son nokta olduğunu ifade eden Erkan, "Arkadaşımız fiziksel olarak başına aldığı darbeler dolayısıyla bir süre müşahade altında tutulmak zorunda kalmış. Şu anda durumu daha iyi ve endişe edilecek bir durum yok" dedi.
Koronavirüsle mücadele döneminde vatandaşlardan daha fazla anlayış beklediklerini belirten Erkan, "Sosyal mesafe konusunda uyarı yapan arkadaşımızın böyle bir muameleye maruz kalması çok üzücü. Kamuoyu bu konuya gerekli tepkiyi verecektir. Bu olaylar artık yaşanmasın istiyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: